Cameron i sin sandlåda

Den brittiske premiärministern David Cameron skickades hem från EU-toppmötet efter middagen när det var dags för de viktiga diskussionerna.
Så han kunde inte ta plats med sina aggressivt goda råd till euroländerna, vilket han annars är mycket förtjust i.

Istället tog han chansen att göra sig bemärkt under middagen.

Ordförandelandet Danmark hade före mötet sytt ihop en kompromiss om ett EU-patent. Äntligen en praktisk åtgärd som genuint skapar jobb!, har britterna lättat proklamerat, ett beslut i deras smak.
Det har tagit de europeiska politikerna 25 år att gräla sig fram till den kompromissen som sägs vara väldigt resursbesparande för särskilt mindre företag.

Men under middagen tyckte Cameron ändå att han skulle lägga in sitt veto.
Han gillade inte att kontoret skulle placeras i Paris och Munchen. London skulle också ha en bit, annars ville han inte vara med.

Så Angela Merkel och Francois Hollande fick vara de vuxna och förlägga några patent-specialiteter till ett särskilt Londonkontor.
Nu får näringslivet ett europeiskt patent istället för att behöva söka 27 nationella patent.

Cameron gjorde sitt bästa att ta äran för detta under sin presskonferens efter mötet. Tråkigt nog var hans presskonferens dåligt besökt.
I vanliga fall är det trångt till långt ut på gången när en brittisk premiärminister talar till den europeiska pressen. Men Cameron har gjort sig så irrelevant att knappt de brittiska journalisterna bryr sig om att komma och lyssna.

This entry was posted in Övrigt and tagged , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.