Här går det bra, skicka mera pengar

Snart ger även en outtröttlig optimist som jag upp hoppet.
Vid måndagens euroministermöte brister det för ordförande Vijsselbloem över att det nu gått två veckor utan att eurogruppen kunnat ens BÖRJA förhandla det grekiska budet eftersom det ännu inte finns något begripligt grekiskt bud på bordet.

Den tyske finansministern Schäuble hinner under sitt 1 minut 28 sekunder långa inlägg säga det-för-grekernas-känslighet-skull-förbjudna ordet trojka tre gånger.

Grekiske finansministern Varoufakis försöker vägra de tre institutionerna formerly-known-as-the-troika att komma till Aten och vill mötas i Bryssel.
Detta vägrar eurogruppen som säger att det kan handla om hundra tjänstemän de behöver be att få tala med, alla kan inte flygas till Bryssel.

Varoufakis vägrar då de tre institutionerna formerly-known-as-the-troika att komma till Aten i samma flyg, att ta samma taxi, att besöka samma byggnad samtidigt och kräver att de ska ta sina möten i separata rum.
För att ingen ska få för sig att det är trojkan som kommer.
Då exploderar den tyska delegationen som har fått nog av allt trams.

Premiärminister Tsipras hjälper inte sin sak genom att i parlamentet meddela att Grekland nog ska kunna dra in extra medel genom att – på fullt allvar – begära utestående krigsskadestånd från andra världskriget.
Från Tyskland.
Justitieminister Nikos Paraskevopoulos – hämtad från universitetsvärldens slutna kamrar precis som Varoufakis (oh, om de hade fått stanna där!) – går strax ut till pressen och lovar lägga ett lagförslag för att beslagta tysk egendom i Grekland till skadeståndet har  betalats.

Men så kör euron i diket, då!

 

This entry was posted in EU:s maktbalans, Euron and tagged , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Här går det bra, skicka mera pengar

  1. ylvanilsson.se says:

    Instämmer, inga poäng för att håna en svagare part även om den uppför sig korkat.Men vad ska nu detta ta vägen? http://www.spiegel.de/politik/deutschland/reparationen-politiker-wollen-griechenland-entschaedigen-a-1023797.html

  2. Bengt O. says:

    Den grekiska regeringens representanter uppför sig verkligen på ett beklagligt sätt – kanske i desperation. Men Schäuble, Dijsselblom och andra är egentligen värre eftersom man agerar utifrån en självförhärligande moralisk position utan varje känslighet för den känsliga situationen och utan respekt för den svagare, om än ouppfostrade, parten. Det är en fråga om umgängesform lika mycket som om sakförhållanden.

    Vad händer när de grekiska väljarna får klart för sig att Syriza inte kan leverera någonting av sina vallöften? Kan det bli anat än kaos och anarki och då är vi ur askan i elden.

    Och i Moskva sitter Der lachende Dritte.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.