Invandrare på motorvägen?

Bland de många högst o-samarbetsvilliga politiska partier som vi har i den svenska riksdagen har förstås Sverigedemokraterna tagit priset – och försatt sig i utkant  –  med sitt löfte att välta varje regering som inte accepterar SD:s extrema invandrarpolitik.
Så gick det med Jimmie Åkessons försök att omvandla SD till ett ”normalt” parti.

Brittiske Nigel Farage har jobbat hårt för att få Ukip att verka som ett normalt, resonabelt parti som inte vill annat än att få resonera om problemen med  stor och plötslig invandring.
Han föll också igenom nyligen.
Flera timmar försenad till ett möte i Wales, skyllde han – inför TV-kameror – på… att invandringen lett till trafikkaos på motorvägen.
Jo,minsann.
Så gick det med hans försök att verka ”normal” i immigrationsdebatten.

Marine Le Pen gör likaså sitt bästa att framstå som resonlig och normal. Hon satsar ju på att bli nästa franska president.
Men även hon har på senaste tiden låtit masken av normalitet glida. Faktiskt två gånger.

Nyss var hon en moraliskt-upprörd-medborgare i Europaparlamentet som drev fram en misstroendeomröstning för att få Jean-Claude Juncker att avgå. Under hans ledning har ju landet gett multinationella bolag sanslösa skatterabatter.
I veckan visar det sig att en av hennes egna partikamrater i Europaparlamentet har, med partiets aktiva medverkan, låtit sin miljon-bonus från Front National passera Luxemburg för att få ut exakt samma trevliga skatterabatt…

Och den bonusen hade Le Pens bänkkamrat förtjänat för just höstens andra ”onormalitet” från Front National,  det uppseendeväckande miljardlånet till hennes kamp för Den Franska Nationen, från en rysk bank, ledd av en närstående till Vladimir Putin.

Kommer detta att drabba partiernas väljarstöd?
Det beror förstås på om någon verkligen trott att de var ”normala”  partier.

This entry was posted in Fritt o rörligt, Övrigt. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.