Jorden till Cameron – hör du oss?

Amerikanarna är  oroliga över att brittiske premiärministern Cameron inte lyssnar på dem trots att han fått uttryckliga besked framfört den diplomatiska vägen att INTE LÄMNA EU.
Så nu har USA tagit till lite mindre diplomatiska sätt och bjudit in ledarskribenter på större brittiska nyhetsredaktioner för att framföra varningen offentligt.
STANNA I EU.

Detta ska läsas som att: `Lämnar ni britter EU, så räkna inte med USAs stöd`, förklarar experterna på politiska manövrar, på Peterson Institute for International Economics.

Andra har försökt att tränga fram till David Cameron. Ett dussin av de tyngsta näringslivsnamnen skrev ett öppet brev med samma budskap. Hans vice och koalitionspartner Nick Clegg påpekade att Storbritannien riskerar hamna i det norska tillståndet, sitta vid faxen och vänta på att EU skickar över nya regler.

Den irländska premiärministern Enda Kenny säger bekymrat att: ”Det vore katastrofalt om Storbritannien lämnade EU.
Men han kan inte heller se någon möjlighet att bevilja Storbritannien andra regler än dem som alla måste följa.

Cameron varken ser eller hör. Han vill ha en folkomröstning om EU-medlemskapet i ett land där ”Europa-bashing” är ett av de största folknöjen som bjuds.
I en radiointervju säger han att om européerna vill göra reformer för att rädda euron, då har vi britter rätt att ändra vårt förhållande till EU.
Ändringar kräver ja från alla länder vilket ger Cameron ett veto.

Britterna har ”rätt” till det. Jo, så är det. Den sandlådan sitter Cameron och sprätter sand i.

Européerna vill skärpa systemet så att alla följer samma regler. Britterna vill undantas från reglerna för att få bättre konkurrenskraft (slippa arbetstidsreglerna, nämner Cameron som exempel) än övriga européer.

Ge britterna ett frihandelsavtal,” föreslår korthugget Jacques Delors, ett smidigt sätt att bli av med dem.

Men det vore sorgligt och till skada för EU att förlora sin mest högljudda nejsägare, bromsare och kritiker.
Ingen organisationen borde vara utan en sådan, för att alltid tvingas tänka efter före.

This entry was posted in Övrigt and tagged , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.