Marknadens röst

”Hur dumma tror ni att vi är? Jag har besökt fabriken, arbetarna arbetar i tre timmar, äter lunch i en timme och diskuterar i tre timmar.”

Maurice Taylor, VD för den amerikanska däcktillverkaren Titan är ganska tydlig när han efter en påstötning skriftligen svarar den franske industriministern Arnaud Montebourg, att hans firma aldrig skulle drömma om att ta över den nedläggningshotade däckfabriken i franska Amiens.

”Ni kan behålla fabriken och era så kallade arbetare. Vi köper en kinesisk fabrik istället och säljer däck till franska konsumenter, de vill ha billiga däck och struntar i om de kommer från Kina.”

Montebourg är inte känd för att ta skit. Han svarar raskt:
”Monsieur, era extremistiska och förolämpande uttalanden avslöjar en djup okunnighet… Ni kan lita på att jag sätter berörda myndigheter på att med en fördubblad energi övervaka era importdäck ur alla tänkbara synpunkter.”

Vältaligt och patriotiskt från Montebourg, men eftersom hans senaste gräl med marknaden inte lär rädda fler jobb än sist det begav sig – grälet med stålmagnaten Lakshmi Mittal där Montebourg meddelade att Mittal inte var välkommet i ett Frankrike som han hade förolämpat –  så kanske president Hollande ska börja leta efter en annan industriminister.

This entry was posted in Övrigt and tagged , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.