Porr! Sex! Se hit!

Europaparlamentet, hela EU egentligen, oroar sig ofta för att inte nå ut till vanliga medborgare.  Med jämna mellanrum hittar man i Bryssel på nya sätt att nå fram. Via pigga kampanjer ofta. Youtube är populärt.
Det funkar inte riktigt ändå.

Vad som funkar är – nu blir ingen förvånad – sex.
På tisdagen röstade Europaparlamentet om en eget-initiativ-rapport”, alltså ett eget hoptotat papper som någon av de 754 ledamöter tänkt ut men som aldrig kommer att gå längre än till närmaste byrålåda.

I den rapporten hade en ung holländsk ledamot lyckats smuggla in en uppmaning till EU-länderna att dra sig till minnes och verka för den icke-bindande uppmaning som länderna  gått med på för 16 år sedan, om att sträva mot för ett porrförbud i media.

Hallå! Så fick EU till slut all den uppmärksamhet man önskat sig, i TV, tidningar och radio över hela Europa.
Jodå, inklusive Aftonbladet, Expressen och Västerbottenskuriren.

”EU kan vara på väg att förbjuda pornografi i både tryckta och digitala medier”, skriver  den trovärdiga (eller var det högfärdiga?) morgontidningen Dagens Nyheters kultursida.

Nej, EU är inte på väg att förbjuda porr.
Men kan vi inte smuggla in ett porrförbud i den stora och viktiga jordbruksreform som klubbas idag (vill vi ha mer hästkött i bolognesen?), så kanske den debatten också når vanlig folk?

This entry was posted in Övrigt and tagged , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Porr! Sex! Se hit!

  1. Anonym says:

    Underbar historia! Det måste väl ha varit vid samma tillfälle som portugiserna lyckades rädda namnet ”morotsmarmelad”. De avstod kanske från fikapausen?

  2. Ja, EU misslyckades ju t.o.m med att förbjuda kanelbullar för några år sedan så det här är väl också rätt så döfött. Gurkorna är väl väl f.ö. fortfarande okrökta om jag minns rätt.

    Men motstånd mot den paragrafsprutande draken i Bryssel kan löna sig. För ett par år sedan lyckades Österrike få igenom sitt krav på att aprikosmarmelad skulle få heta just så trots att Toni Blair tidigare lyckats driva igenom att endast röror gjorda på citrusfrukter skulle få kallas ”marmelad.” Nu var det visserligen så att när beslutet togs fick alla som anmälde sig automatiskt undantag. Den österrikiska delegationen var tyvärr ute och fikade vid tillfället och sedan stod man där med sin aprikossylt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.