Retligt, Reinfeldt

Över 66 procent av svenskarna säger i den senaste opinionsundersökningen (gjord av Sifo på Europaportalens begäran) att de tänker rösta i Europavalet.
Eftersom 35 procent av dem förklarar sig absolut säkra, kan det omräknas till en ungefärlig 50,5 procent, kommenterar Sifo-chefen Toivo Sjörén, som ju har varit med
förut.

Kul för Europaminister Birgitta Ohlsson som satt upp som mål att förra valets 45,5 procent skulle stiga till 50 procent.

Retligt för Reinfeldt, dock.
På Europortalen förklarar han samma dag för en reporter hur han INTE står bakom 50%-målet.
Man måste förstå, säger Reinfeldt, att folk tycker det är viktigt att rösta i riksdagsval och till kommun som ”påverkar nära nog alla delar av mänskliga levnadsförhållanden i Sverige”.
Det där Europaparlamentet däremot…

Vi kan ju vara snälla och tro att statsminister Reinfeldt inte vet att Europaparlamentet är en mäktigare instans än den svenska regeringen och att enskilda ledamöter kan få betydligt större makt än någon svensk minister.

För inte vill han väl lura svenska folket ?

 

This entry was posted in Ministrar o struntprat and tagged , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Retligt, Reinfeldt

  1. ylvanilsson.se says:

    Jag hade faktiskt glömt att Reinfeldt agerade exakt likadant inför förra EU-valet. Tack för nyttig påminnelse!

  2. Bengt O. says:

    Jag har -tentativt- föröskt återuppliva min gamla blogg ”A Northern Perspective” och just författat en längre drapa om Reinfeldt och valdeltagandet. Den som har lust kan ju klicka på Not helpful.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.