Så svårt att ge plats för allt – särskilt Europa

Torsdag den 15 maj klockan 21.00 går den stora europeiska TV-debatten mellan Europaparlamentets tre toppkandidater för kommissionspresident-jobbet.
SVT sänder den inte.

Istället går tredje avsnittet av ett datingprogram. Tittarna kan möjligen ha väntat andlöst på detta – tredje avsnittet har nämligen fått skjutas fram en vecka för att ett ”inför Eurovisions-schlagerfinalen, skulle få plats.

SVT skäms lite när liberala Cecilia Wikström påpekar den lite udda prioriteringen hos public service.
”Vi undersöker om vi kan web-streama debatten”, svarar programchefen.

Hade hon varit mer bevandrad i den nya teknikens värld hade hon kanske vetat att EBU web-streamar debatten vilket gör att SVT knappast behöver… det betyder att vi kan se det över Internet utan er hjälp, kära SVT.

SVT kanske borde be Piratpartiet om tekniska tips.
Eller inte.
SVT uteslöt Piratpartiet i den stora TV-sända svenska partiledardebatten i veckan vilket Piratpartiet har anmält till granskningsnämnden.

Hade Pp varit med kanske vi hade fått höra lite mer om Europafrågor.
Expressens  KG Bergström var en av flera kommentatorer som efteråt anmärkte att han hade saknat ämnet – så här tre veckor före Europavalet och allt – …bara för att tillägga att han kunde trots allt förstå att ämnet Europa uteblev – det är ju svårt att hinna med allting.

This entry was posted in Sverige och EU and tagged , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Så svårt att ge plats för allt – särskilt Europa

  1. ylvanilsson.se says:

    Svaret på den frågan avgörs kanske av om man gjorde pudeln för att man tänkte efter och såg det som ett public service-uppdrag att bidra till valinformationen… eller föll undan för att politikerna som rår över SVT, röt till?

  2. Bengt O. says:

    SVT har nu gjort en halv eller kanske en kvarts pudel och beslutat att sända debatten i SVT Play ”för de mest intresserade” som man uttrycker sig. Borde inte just de som inte är speciellt intresserade få en chans också?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.