Stackars greker

Fler och fler europeiska politiker säger nu öppet att det är dags att låta grekerna sjunka. Det börjar nämligen se ut som om resten av Europa inte längre kommer sugas ner i svallvågorna av Greklands kollaps.

Eurozonens finansministrar ställer in dagens möte som skulle bekräfta ett andra nödlån. Mr Euro (Jean-Claude Juncker) säger att det är inte tillräckligt att grekiska parlamentet har röstat igenom begärda reformer.
Han vill dessutom ha undertecknade åtaganden från alla partiledare i koalitionsregeringen. Nea Demokratias Adonis Samaras vägrar, förutsägbart, att underkasta sig en sådan förnedring.

De europeiska socialisterna tycker inte att det är trångt och upprört nog i Aten. De skickar dit en egen trojka för att ge socialistiska förslag till besparingar.

Grekiska butiksägare i Aten räknar ihop förlusterna efter de ilskna demonstranterna: 45 helt förstörda affärer, 153 skadade.

Och på arbetsmarknadsdepartementet i Aten konstaterar man att staten har sparkat så många tjänstemän, att det inte finns anställda nog att kunna hantera den miljard euro som EU har  ställt till förfogande för att få arbetslösa greker tillbaka i arbete.

Stackars greker.

This entry was posted in Övrigt. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.