Annie Lööf och Usch-För-EU

Centerns Annie Lööf letar efter folkets stöd och hoppas hitta det genom att slå sig på linjen ”Usch-För-EU”, normalt ett säkert kort bland svenska väljare.
EU ska bli (suck, nu igen?) smalare men vassare.
– EU ska jaga utsläpp och svenskar ska få jaga varg, säger hon i Sveriges Radio.

Okej.
Och Malta ska få fortsätta sin tradition att anordna sin vårjakt på vuxna fåglar på väg över ön från värmen i Afrika, på väg upp mot sommaren i Skandinavien.

Norge och Kanada ska förstås få fortsätta att döda sälar och sälungar.
Och Japan kan fortsätta att jaga val.
Och Frankrike kan fritt jaga den blåfenade tonfisken.

Fixat! Nu behöver vi inte längre så många EU-byråkrater för att jaga länder som bryter mot reglerna.

This entry was posted in Sverige och EU and tagged , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Annie Lööf och Usch-För-EU

  1. Bengt O. says:

    Salig Astrid Lindgren tyckte ju på sin tid att Sverige inte skulle gå med i EU på grund av ”de grymma djurtransporterna” i området. Nu är jag inte helt uppdaterad om vad EU gjort i sammanhanget men såvitt jag förstår har förhållandena förbättrats betydligt även om de fortfarande inte är bra vilket var och en som kör tvärs över kontinenten kan se. Den maltesiska nöjesjakten på örnar har också fått upphöra.

    Men Astrids attityd är fortfarande den förhärskande i Sverige. I stället för att tänka att man måste gå med för att försöka få förbättringar till stånd är det ”det där lägger vi oss inte i”.

    Parlamentet som hittills åtminstone i någon mån lyckats bromsa rådets nationalistiska ambitioner hotas nu av ett massivt steg högerut. Med en förstärkt högerflygel och en egen partigrupp med Åkesson, Wilders, le Pen, Mölzer och andra (Annie Lööf?) kan vi nog ge upp alla förhoppningar om ett ökat europeiskt samarbete under nästa legislatur.

    EP-valet blir oerhört viktigt den här gången men för Sveriges del kan jag inte se några seriösa progressiva krafter i rörelse.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.