Vem vill förstöra EU med Le Pen?

Främlings/EU-fientliga Marine Le Pen lovar att förstöra EU inifrån, nu när hennes parti vunnit 25 stolar i Europaparlamentet.
Först ska hon bara sätta ihop en partigrupp så hon kan få talartid, pengar, tunga poster i utskotten och så vidare.

Inte helt enkelt.
Hon har fått med Hollands Geert Wilders, belgiska Vlaams Belangt och österrikiska FPÖ. Berlusconis gamla kompisar i italienska Lega Norte hänger på.
Stark start men hon måste ha folk från hela sju EU-länder för att få bilda en grupp.

Jobbik i Ungern vägrar hon ta med. De är för rasistiska.
Grekiska Gyllene Gryning faller av samma skäl.
Bulgariska Ataka – fy och nej tack, säger Marine Le Pen.
Hon hade hoppats på slovakiska nationalister men de fick ingen plats i EP.

Brittiska främlings/EU-fientliga Ukip vill för sin del inte ha med henne, hon är för rasistisk.

Faktiskt utgör det lite av ett extra problem att Ukip också jagar  sex utländska partier att slå ihop sig med.
För tillfället pågår en tävling mellan xenofober, de franska och de engelska, om vem som ska kunna förstöra mest i Europaparlamentet.

Efterfrågan på främlings/EU-fientliga typer är just nu större än utbudet… när de främlingsfientliga nu råkar ha lite svårt för varandra, inte bara utlänningar i allmänhet.

Italienska Beppe Grillo gillar till exempel inte Le Pen, lutar åt Ukip och Nigel Farage. Så Ukip borde ligga bra till med att få ihop sina sju.
Men brittiska Tories vill sno åt sig tyska nationalisterna Afd enbart för att Ukip ska ha svårt att få ihop en grupp.  Cameron själv håller för näsan.

Istället tycker Cameron att Dansk Folkeparti känns rumsrena. Men danskarna har redan mer eller mindre lovat Ukip…
Det blir i alla fall inte fransmännen för danskarna. Dansk Folkeparti liksom Sannfinländarna håller med Ukip att madame Le Pen är en obehaglig kvinna, de går hellre med engelsmännen.

Sverigedemokraterna då?
Ja, Farage har hittills ansett dem för nazis-anstrukna, Sannfinländarna vill heller inte sitta med dem men Dansk Folkeparti säger att de har bättrat sig och borde få en chans.

Annars återstår då fransmännen för Åkesson men det sällskapet vill SD i vilket fall inte visa sig i före riksdagsvalet – det kan ju se ut som om SD är lika rasistiskt som Le Pen!

This entry was posted in Europaparlamentet and tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to Vem vill förstöra EU med Le Pen?

  1. Bengt O. says:

    De hittar säkert någon. Det är pengar med i spelet och då brukar man ganska lätt kunna sätta sig över några gamla principer. Hur skulle det vara med Grillo? Han vill visserligen inte vara med i någonting men kanske han förstår att det vore ett bra sätt att sabotera allting. Farage är styv i korken nu men vem vet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.